אופי ההתיישבות: חילוני שייך למועצת מטה אשראודותהקמה: 1949 מספר תושבים: 150 בתי אב
מיקום: בסמוך לצומת אחיהוד גובה: 20 מטר מעל פני הים.
משמעות שם הישוב: השם מסמל את רצון המייסדים לעסוק בדיג (יסעור הוא עוף ים המצטיין בשחייה ובצלילה. בנוסף, יש לישוב צורה של ציפור...). הוקם בידי חברי תנועת השומר הצעיר מאנגליה ומהונגריה. כעבור 7 שנים הצטרף לקיבוץ גרעין חברים מברזיל.
יסעור הוא ”קיבוץ מתחדש”, כלומר, זהו קיבוץ שעבר שינויים באורחות חייו אך הוא עדיין שומר על ערכי ליבה שמגדירים אותו כקיבוץ, לעומת סוגים אחרים של ישובים. מה מאפיין את ”הקיבוץ המתחדש”: החבר בגיל העבודה אחראי על פרנסתו. שיוך דירות - הבתים שויכו לכל החברים, ותיקים וחדשים. שיוך נכסים - יש חלוקה של פירות הנכסים בין החברים, לפי החלטה, מדי שנה. ולמה בכל זאת אנחנו ”קיבוץ”: גם הקיבוץ המתחדש מחוייב על-פי תקנון האגודות השיתופיות לקיים מידה של ערבות הדדית בין חבריו. זה בא לביטוי בנושאים הבאים: קרן עזרה הדדית (משותף לחברים הותיקים והחדשים) רשת ביטחון - משפחה שלא מגיעה להכנסה מינימלית זוכה להשלמה על-ידי הקיבוץ (רק לחברים הותיקים) ביטוח סיעודי קיבוצי, ביטוח רפואי מקיף (מחייב את החברים הותיקים. חדשים יכולים להצטרף) פנסיה - לפי תקנון הקיבוץ המתחדש הקיבוץ מחוייב בתשלום פנסית מינימום לחברים (רק לחברים הותיקים) בנוסף, אנחנו ממשיכים לקיים פעילויות חברתיות רבות, ושומרים על מערכת החינוך הקיבוצית (פירוט בהמשך). מאפיין מרכזי של יסעור הוא תהליך הצמיחה הדמוגרפית והתהוות של קהילה חדשה ונבנית שמשמרת דברים טובים מהעבר אך גם משתנה ומתחדשת, תוך קיום של דו-שיח תמידי בנושאי הליבה. במרכז פעילויותינו, לכן, עומד הניסיון לאינטגרציה בין כל החברים, משפחות ותיקות וחדשות תוך שיתוף פעולה של כל האוכלוסיות בקיבוץ, חיזוק הזיקה לקיבוץ, חבריו, ערכיו ומוסדותיו, חיזוק מרכז הקיבוץ, הפיזי והחברתי, כדי שישאב אליו וירכז סביבו את חלקי הקיבוץ המתרחב, ויצירה של מרחב חיים בתוך סביבה ירוקה, פתוחה, נעימה ורגישה לאיכות הסביבה.
אנחנו ביסעור, חוגגים יחד את רוב החגים, כמיטב המסורת הקיבוצית, ומוצאים לנו הזדמנויות נוספות להפגש. יש לנו ועדת תרבות שמארגנת מפגשים חברתיים ואירועי תרבות לאורך השנה. בנוסף קיימים צוותי חגים - לכל חג יש צוות אחראי שבראשו מרכז/ת. הצוות מכין אותו חג במשך כמה שנים וכך צובר ניסיון. מועדון ’לי-לך’ - כל יום בשעה 10:00 נפגשים הותיקים במועדון לחבר לקפה ושיחה. מוזמן כמובן כל מי שפנוי במקרה ועובר בסביבה. ’היד הטובה’ - מעין חנות ’יד שניה’, אבל הכל חינם, שנפתחת פעם בשבועיים. מקום מפגש בשבת בבוקר שמנוהל על-ידי כמה חברות קיבוץ. שבת-צהריים - בחודשי החורף מתקיים במועדון לחבר מפגש עם ארוחת צהריים מעשה ידי החברים - בכל פעם בנושא קולינרי אחר.
חינוךהגיל הרך: בקיבוץ בית תינוקות, פעוטון, גנון וגן. המערכת פועלת כל השנה, במתכונת יום לימודים ארוך, בימי חול יש גם צהרון פעיל בין השעות 16:00 ל 17:00. בי”ס יסודי: ”גוונים” בנעמן. יש הסעות מסודרות לבית הספר ובחזרה, באחריות המועצה האזורית. חמישה ימי לימוד בשבוע. יום לימודים ארוך כולל ארוחת צהריים 25 תלמידים בכיתה. בי”ס תיכון: ”אופק” בקיבוץ עברון. יש הסעות מסודרות. קיימת מעורבות שוטפת של הורים בבית הספר, ופעילות תנועת הנוער ”השומר הצעיר” מתנהלת אף היא בתחומי בית הספר.
מערכת החינוך הבלתי פורמלי: פועלת במסגרת הקיבוץ, נותנת מענה לצרכים החברתיים של הילדים ותורמת לקשר עם הקהילה. בתי הילדים פועלים בשעות שלאחר בית-הספר, בימי שישי ובחופשות ומעילים פעילויות משחק, חופשיות ומאורגנות, שיחות ופעילויות ”השומר הצעיר”. ”מועדון נעורים”, לכיתות ז’-י”ב מקיים מפגשים שבועיים ופעילות בחופשות מבית-הספר. הוא מופעל על ידי מדריכה המועסקת על-ידי המועצה.
תעסוקההקיבוץ מתבסס בעיקר על ענפי החקלאות: ענף גידולי השדה מתנהל בשותפות עם קיבוץ שכן, עין המפרץ, ועוסק (כשמו כן הוא...) בגידולי שדה שונים, כמו: כותנה, חיטה, תירס למאכל ולבהמות, עגבניות, אבטיחים ועוד. ענף הרפת עוסק בהפעלת רפת בהיקף של כ-300 פרות חולבות ועיקר הפעילות מתבסס על ייצור החלב ושיווקו כאשר לצד זאת גדלים עגלים ועגלות לבשר. ענף הלול עוסק בתחום ייצור ביצי רבייה והוא מנוהל במסגרת אינטגרציה אזורית. ענף המטעים קם מחדש לאחר שנים רבות בהן לא פעל. הקיבוץ מגדל אבוקדו, אפרסמונים ורימונים. עיסוקים נוספים של הקיבוץ מתנהלים בתחום המסחרי, כמו תחנת דלק ופעילויות אחרות. הקיבוץ שותף במפעלים האזוריים - ”מפעלי מילואות”. רובם של חברי הקיבוץ, שאינם עובדים בענפי החקלאות או השירותים, עובדים מחוץ לקיבוץ. יש מגוון רחב של בעלי מקצועות חופשיים ובעלי עסק, שכירים ועצמאיים.
קליטהההצטרפות ליישוב אפשרית למי שעבר ועדת קבלה, שמטרתה לאפשר הצטרפות של משפחות איכותיות ומתאימות. ההצטרפות יכולה להיעשות בשני אופנים, במגרשים של כ-500 מ”ר: א. רכישה של קרקע בשיטת ”בנה ביתך”. ב. רכישת בית בבניה מרוכזת
איש קשר: אביב מן 0525255658
בכל הקיבוצים הקליטה כוללת רכישת מגרש ובניה עצמית. (רצוי לברר בקפידה את כל הפרטים הרלוונטים הכך ישוב וישוב.)
מידע נוסףמרחק למרכז עירוני: עכו- 10 דקות נסיעה כרמיאל - 15 דקות נסיעה נהריה, קריות - 20 דקות נסיעה במרחק 5-15 דקות נסיעה בלבד מהקיבוץ נמצאים מרכזי קניות, שירותי בריאות, מרכזי תעסוקה ובילוי וחופי רחצה. 15 דקות מהקריות, 20 דקות מנהריה, 35 דקות מחיפה, ו-15 דקות מכרמיאל. המיקום אטרקטיבי מבחינת תחבורה ונגישות, ועדיין שומר על סביבה כפרית ירוקה, נקייה ובטוחה.
תרבות: הקיבוץ מקיים אירועים וחגים משותפים בהתאם למסורת הקיבוצית. מתקיימים חוגים לילדים ולמבוגרים.
שרותים: מרפאת קופת חולים כללית ספרייה מגרשי ספורט בריכת שחייה מספרה תחנת דלק
צור קשראיש קשר: אביב מן טלפון: 04-9960115 נייד: 0525255658 פקס: 04-9960113 אתר הבית:: לחץ כאן
|
|
פרויקטים בבניה: |
לא נמצאו מפרסמים
לפרסום באתר:
לחץ כאן
|
|
צור קשר עם קיבוץ יסעור |
|
|
מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם |
|
|
|
|
|
|
|
|