מאות יחידות דיור עתידיות, בגודל של 100-200 מ"ר על מגרשים של כחצי דונם בקיבוצים, מושבים וישובים קהילתיים מוצעים כעת למכירה במסגרת פרויקט איכלוס והתיישבות רחב בגליל ובגולן.
בחודשים אפריל ומאי 2009 יקיימו היישובים הקולטים בגליל ובגולן "ימים פתוחים", במטרה לאפשר למתעניינים להתרשם מהישוב, מאוכלוסייתו, מהנוף, מהווי החיים וכמובן – משטחי ההרחבות הקהילתיות ומהתנאים שהם מציעים לתושבים החדשים שיחליטו להצטרף. במהלך הימים הפתוחים ינתן בישובים מידע על תהליך הקליטה, על מערכת החינוך בהרחבות, כל זאת משולב בהפנינג לכל המשפחה.
המחירים הזולים, התנאים המיוחדים ובעיקר הפסטורליה ואיכות החיים, מושכים דווקא בתקופה האחרונה יותר ויותר משפחות לעשות את המעבר החד מערים סואנות במרכז הארץ לגליל השלו והירוק. מחקר שנעשה עבור הרשות לפיתוח הגליל קובע שהגורם העיקרי למעבר משפחות לגליל הוא איכות הסביבה שמציע הגליל והרצון לגור בסגנון כפרי.
בשנת 2008 נקלטו בגליל אלף משפחות, כ – 4000 איש, המהווים גידול של כ – 25% לעומת השנה הקודמת. למרות, ואולי דווקא בגלל המיתון הגואה והמצב הכלכלי הקשה, הרבה מאוד משפחות מחליטות לעשות את הצעד המשמעותי ולעבור לחיות בגליל.
גם השיקול הכלכלי תופס מקום חשוב כשמחליטים לרכוש או לבנות בית בגליל. מחירו של בית צמוד קרקע ממוצע בגליל הוא כמיליון ₪. בסכום זה ניתן לרכוש כיום דירת שלושה חדרים במרכז הארץ. משפחה ממוצעת עם שני ילדים יכולה למכור את דירת חמשת החדרים שלה במרכז, לרכוש בית על חצי דונם בגליל ולהישאר עם כסף בכיס להגשמת חלומות נוספים.
הגשמת החלום של בית פרטי עם גינה בסביבה ירוקה בגליל יכול להתממש בזמן הקרוב. ישובים נבחרים יערכו בחודשיים הקרובים "ימים פתוחים" בהם יוכלו המתעניינים לבחור את סוג הישוב וסוג הבית המבוקש על-ידם. ייפתחו לציבור ישובים קהילתיים כדוגמת אבטליון ומכמנים שבמשגב, בית רימון בגליל התחתון וחיספין בגולן (ישובים קהילתיים דתיים) ומסד שבגליל התחתון. הרחבות קהילתיות בקיבוצים דוגמת גונן, כפר הנשיא ופרוד שבגליל העליון, ומעלה גלבוע בבקעת בית שאן (קיבוץ דתי) או מושבים דוגמת משמר הירדן וכחל שבגליל העליון. אלה הם רק חלק מהישובים וסוגי הבתים המוצעים למתעניינים. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר שהוקם במיוחד לשם כך ע"י המשרד לפיתוח הנגב והגליל והרשות לפיתוח הגליל, בכתובת: www.romgalil.org.il |