מגורים בשכירות בגליל
האם היישוב יתאים לנו? האם נמצא עבודה מתאימה? האם נסתדר מבחינה כלכלית? האם התושבים יהיו נחמדים? האם הילדים יסתדרו וימצאו חברים חדשים? אין סוף לשאלות שמטרידות לפני המעבר...
אחת הדרכים לבדוק בזהירות את השטח, לפני שקופצים ראש ישר לתוך הצעד הגדול של קניית בית ולקיחת משכנתא, היא לגור בגליל בשכירות, ורצוי - בישוב בו אתם שוקלים לרכוש בית.
ככה תוכלו לבדוק איך אתם מרגישים שם, איך הילדים מרגישים, איך חיי הקהילה, החינוך, ההסעות לבית הספר, הגנים, איך בית הספר... מה אפשר לעשות עם הילדים אחר הצהריים ואיך זה לגור רחוק מהמרכז / מהמשפחה.
אז איך מחפשים בית בגליל?
בעצם, יש שתי דרכים מרכזיות:
1. בית קיבוצי להשכרה - הכוונה היא לבית שהנו רכוש הקיבוץ , ושעומד להשכרה. הדרך הטובה ביותר למצוא בית כזה היא להגיע לאדם, מתוך הקיבוץ, הממונה על ההשכרות. את הטלפון של הממונה ניתן להשיג ממזכירות הקיבוץ וישנן אפילו מועצות מסודרות בהן ניתן להשיג רשימה מרוכזת של כל אנשי הקשר לנושא השכרות ביקבוצים, פשוט מתוך אתר האינטרנט של המועצה האזורית (לכך זה למשל בגליל העליון). חשוב לדעת - שרבים מהבתים האלו יהיו בתים ישנים וגם קטנים.
2. בית פרטי להשכרה - בית בבעלות פרטית שמוצע להשכרה במושב, ישוב קהילתי, מושבה, עיר או מועצה מקומית, ואפילו בקיבוץ ( בזכות ההרחבות). בית קיבוצי בהרחבה מושכר ככל בית פרטי אחר על ידי בעל הבית. בדרך הזו ניתן למצוא גם בקיבוצים בתים גדולים וחדשים. לבתים כאלו ניתן להגיע באחת משתי דרכים:
א. חיפוש דרך לוחות נדל"ן אינטרנטים גדולים כדוגמאת "יד 2", "win win" ודומיהם, שמחזיקים במאגר גדול של בתים להשכרה ולמכירה.
ב. חיפוש דרך המועצות האזוריות, כאשר שוב, המסודרות שבהן, מרכזות את כל מודעות ההשכרה (וגם המכירה). ריכוז מידע תמצאו למשל באתר המועצה האזורית משגב, ובאתר של מ"א עמק הירדן והוא יעיל מאוד וחוסך הרבה זמן חיפוש.
דרך שלישית, נוחה פחות למי שאינו נמצא באזור, היא להגיע למקומונים שמופצים מדי יום שישי, כי גם שם ישנן מודעות.
שיהיה בהצלחה!!!
צוות הרשות לפיתוח הגליל |